Продукти за вино
В онлайн магазина на 100ki.bg ще намерите богата гама от продукти за вино, които ще използвате за всички стъпки от винопроизводството – като се почне от ферментацията, мине се през съхранението на вино и се свърши с най-важния етап – а именно с дегустацията и консумацията на „напитката на боговете.“
Всички продукти за вино, които предлагаме, са с най-високо качество и са произведени в Полша. Това е държава, която се слави с традиции във винопроизводството, а полските вина са добре познати на енолозите.
Какви основни продукти за вино ще намерите в онлайн магазина 100ki.bg:
Потопете се в света на фината дестилация с нашия практичен изпъкнал комплект, предлагащ не само изключително качество и уникален стил, но и възможност за разширяване или размяна на компоненти, когато вашите нужди се променят. Дестилаторът 30 classic Convex е професионален, модулен дестилатор с контейнер от 30 L, утаител и кондензатор. Представлява пълен комплект, изработен от висококачествена неръждаема стомана (INOX), предназначен за използване върху всички видове котлони. Продуктът се отличава със следните характеристики, между другото:
Поставката от дървесина за 12 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от три рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 4 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 12 бр- рафтове: 3 бр- брой бутилки на рафт: 4 бр- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 38 х 43,4 х 25 см
Поставката от дървесина за 77 бутилки е предназначена за съхранение на бутилки вино и други алкохолни напитки. Това е типична конструкция, състояща се от единадесет рафта, които са прикрепени към дървени страни.Всеки рафт може да побере 7 бутилки.Такъв стелаж може да се постави в мазето, кухнята, всекидневната или трапезарията, осигурявайки практично и стилно решение за съхранение на бутилки от любимите ви напитки. подробности:- материал: естествена борова дървесина необработена- брой бутилки: 77 бр- рафтове: 11 бр- брой бутилки на рафт: 7- диаметър на полукръга на предния държач 35 мм- ъгъл на наклон на бутилката на държачите: +/- 5°- размери 166 х 72,2 х 25 см
Една доза е достатъчна, за да се приготвят 25 литра вино.
Преди употреба пакетчето трябва да се разклати.
Да се съхранява на сухо и проветриво място.
Дрожди Saccharomyces bayanus. Най-добрата мая за грозде, круши, кайсии, ягоди, зърнени храни, глог, ябълки, дива роза, бяло грозде, ревен, стафиди.
Характеристики на продукта:
Enovini® Baya Saccharomyces cerevisiae (bayanus) Те са изключително универсални - чудесни са за приготвяне на гроздови и плодови, бели и розе вина, както и за пенливи вина. Те също така работят добре и в производството на цветни и зърнени вина. Те работят чудесно както по време на първата, така и при вторичната ферментация (рестартиране), дори при трудни условия. Ферментацията е бърза, равномерна и ефективна, до 18 об. алкохол. Благодарение на Enovini® Baya, виното придобива свеж, приятно плодов аромат. Една доза Enovini® Baya е достатъчна за приготвяне на до 35 литра вино.
Бърза ферментация до 17% алкохолно съдържание. Комплектът е достатъчен за приготвянето на 25-50 л ферментационна смес. Съдържанието на пакетчето се разтваря в 100 мл мъст, изсипва се във ферментационния резервоар и се разбърква. Сместа е подходяща за червени и бели плодови вина.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подходяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Има два вида пречистващи продукти: Klarowin и желатин. Подхдяща пропорция от Klarowin се разтваря в 100 мл вода, разбърква се и престоява 24 часа, като от време на време се разбърква. След това се изсипва в течността за пречистване. Желатинът се разтваря в 100 мл топла вода, изсипва се във виното или сока и се разбърква внимателно. Ефектът и в двата случая се проявява след седмица.
Използва се за стабилизиране на мъстта и вината и за изплакване на оборудването. Слага се 1 гр на 10 л мъст/вино. Разтваря се подходящата пропорция в 50-100 мл вода и се добавя в мъстта/виното. Да не се предозира! Сместа може да се използва и за почистване на оборудването - след измиване на дамаджаните, ферментационните контейнери, бутилките и пресите, се слага от сместа в съотношение 10 гр на 2 л вода.
Комбинация от силно алкохолизиращи дестилиращи дрожди със специално разработени хранителни вещества. Подходящи за партида 25 л. 7 кг захар се разтварят в 6 литра гореща вода във ферментационния съд. Добавят се 15 л студена вода. След охлаждане на течността до 30-35°С, се добавя съдържанието на пакетчето и се разбърква внимателно. Сместа се ферментира на 25-28°C в рамките на 3-5 дни.
Гумена тапа - с диаметър 32 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 43 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Гумена тапа - с диаметър 54 мм. Изработена е от полиетилен. Одобрена за контакт с храна. В тапата има отвор за ферментационната тръба.
Запушалката на тапата ви позволява да затворите съда след процеса на ферментация.
Ферментационната тръба, напълнена с вода, се използва в процеса на ферментация за защита на съдържанието на ферментационната смес и оксигенация и в същото време позволява редовното отделяне на въглероден диоксид, генериран по време на този процес. Специална защитна капачка предотвратява попадането на плодови мушици в съда, без да се засяга процесът на ферментация.
Метален наливник за вино
*благодарение на гъвкавото си покритие прилепва плътно към гърлото на бутилката
Спиртомер (0-96% + стъклена мензура)
Размер: 2х24 см
Диапазон: 0-95% алкохолен обем
Метод за измерване: 1. Изсипете тествания разтвор в мензурата или в друг висок съд. 2. Сложете спиртомера в разтвора (индикаторът не трябва да се докосва до стените или дъното на съда). След установяване на нивото, прочетете стойността.
При измерване тестваният разтвор трябва да бъде с температура 20°C
Артикулът е изработен от устойчив материал и е предназначен за измерване на алкохолно съдържание в спиртни напитки, които не съдържат захар. Скалата е ясна и с голям шрифт, което прави лесно отчитането на резултатите.
Захаромер (0-24 градуса + стъклена мензура)
Един много полезен инструмент за производителите на домашно вино, който се използва за:
1. Директно измерване на захарната концентрация във винената шира,
2. Калкулиране количеството захар, което трябва да се добави, за се постигне вино с определено алкохолно съдържание (методът за калкулиране е описан в инструкциите),
3. Контролиране процеса на ферментация,
4. Калкулиране алкохолното съдържание на полученото вино.
Този инструмент отчита в градуси Balling, при температура от 20 oC. Обхват: 0 - 23 oBlg
Размер: 2х25 см